Hur ska du komma ihåg alla arbetsuppgifter?

Dina grundläggande arbetsgifter minns du alltid, vad som ska göras och när det måste vara färdigt. Men små saker runtomkring kan vara svårare. Någon stoppar in huvudet på kontoret och frågar om ett specialuppdrag eller vill ha vissa papper utskrivna och levererade till en viss person – hur ska du göra för att inte missa en enda deadline?

Kalender

Vårt muskelminne är mycket bättre än närminnet. Alla intryck som vi tar in sorteras och prioriteras, problemet är att viktiga arbetsuppgifter kanske din hjärna prioriterar bort för att andra saker ”känns roligare” eller uppfattas som viktigare.Testa att använda en kalender för att skriva ned alla uppgifter och tider som faller utanför ramarna för dina huvudsakliga arbetsuppgifter. Hos Kalenderkungen kan du köpa en kalender som visar från månad nedtill dagar beroende på vad du behöver. När du skriver ned saker för hand, kommer du att minnas dem bättre. Det gäller att skriva med få ord och med din egen stil, försök inte att skriva ned ordagrant. Använd stödord och rita för att du ska förstå.

Programvaror

Det finns många smarta programvaror som fungerar som digitala post-its. Du skriver ned korta meddelande till dig själv och kan ställa in hur ofta du vill bli påmind. Du slipper komma ihåg att kolla dina anteckningar och kan snabbt lägga in meddelanden utan att ta stora pauser från ditt arbete.Alternativt är att använda kalenderappen i din telefon för att ge dig själv påminnelser. Det ger inte samma effekt som att skriva ned informationen men för att komma ihåg möten och platser du behöver vara på räcker digitala lösningar gott och väl. Har du många notiser och meddelanden kan det dock vara svårt att hålla det strukturerat i en sådan enkel app.