Om företaget planerar att flytta utomlands

När ni har bestämt er för att flytta företaget till ett annat land är det en hel del saker att tänka på. Dels det administrativa, men även det praktiska som packning och transport. Börja er flytt med att skriva en checklista på allting som måste med till det nya kontoret.

Flytten är även ett ypperligt tillfälle att rensa ut allt som ni inte använder. Vill ni dessutom minska på flyttkostnaden kan ni exempelvis sälja era befintliga möbler. Till det nya kontoret kan ni därefter skaffa nya fräscha möbler som speglar verksamhetens karaktär.

Fixa transport

När ni är redo att flytta allt till det nya landet är det dags att fixa transport. Du kan skicka inventariet med flyg, lastbil eller båt. Flyttar ni inom EU behöver ni dessutom inte handskas med tull för ert gods. Vilket transportsätt du än väljer är det bra att kolla upp hur lång leveranstiden kommer bli, då det kan ta upp till ett par veckor.

Det lättaste alternativet är att få flytthjälp av en firma som specialiserar sig på utomlandsflyttar. Ett sånt företag är QPL Transport, vilka hjälper dig med flytten från ditt gamla kontor och ända fram till dörren på det nya.