Trevligt med ett välstädat kontor

Ett välstädat kontor handlar inte bara om att arbetsplatsen blir mer trivsam och produktiv och att försäljningen kan öka. Det handlar framför allt om företagets varumärke, som ofta är en av de allra mest värdefulla tillgångarna.

Du kan bara ge det första intrycket en gång. Eftersom varumärket helt är uppbyggt av hur andra upplever företaget är det viktigt att göra allt för att upplevelsen ska bli så positiv som möjligt. Det räcker inte att mattor och golv är rengjorda. De måste också se rena ut.

Att enbart dammsuga och skura golvet brukar sällan vara tillräckligt. Inte ens om det sker flera gånger om dagen. Det här beror på att mattor och golv också regelbundet måste bli rengjorda på djupet. Riktig djuprengöring är bara möjligt med en helt annan och mycket mer kraftfull rengöringsutrustning.

För alla golv finns det skötselråd

I Sverige är det bland annat Golvbranschen som ger ut skötselråd. Tillverkare av textila golv i Sverige brukar rekommendera mattvätt åtminstone en gång per år.

Beroende på golvets förutsättningar och vad det är för sorts golv kan det krävas allt från djuprengöring till slipning. Du kan boka mattvätt här och även andra periodiska behandlingar av golv.